1. router

De top 10 beste router van 2024

Vandaag heb ik een interessante ontdekking gedaan. In mijn zoektocht naar een nieuwe router, stond ik perplex van het enorme aanbod en de verschillende functies die tegenwoordig beschikbaar zijn. Na urenlang zoeken in de winkel en online, besloot ik om een lijst op te stellen van de best verkrijgbare routers, zodat ik mijn onderzoek kon beperken. Hieruit resulteren de top 10 producten waar ik het in dit artikel over ga hebben.

Wat is de beste router? Vind hier de 10 beste routers van 2024!

Wist je dat je veel gelukkiger bent in een geordend thuis? Wist je dat je veel beter werkt in een opgeruimd en geordend kantoor? Dit zijn prima redenen om een nieuwe router uit te kiezen. Graag helpen wij je hier een handje bij, aangezien het aanbod van router nogal uitgebreid is.

Wat is nou de beste router waar je voor kunt kiezen? Het antwoord op deze vraag hangt vooral van je eigen wensen en voorkeuren af. Ons doel is in ieder geval om jou op de 10 beste router te wijzen. Dat doen we in dit artikel. Neem onderstaande 10 reviews door en ontdek wat voor jou de beste router is.

Update: 28 jul. 2023

De 3 beste routers in het kort besproken

Spreekt de aanschaf van een router je nu al aan? Logisch. Dit is simpelweg een zeer nuttig product voor in huis. Voordat je van het nuttige effect kunt genieten, moet je eerst de beste router uitkiezen. Graag raden wij je daarvoor aan om de 3 onderstaande reviews door te nemen. In deze 3 reviews maak je namelijk kennis met de 3 beste router van dit moment.

1. AVM FRITZ!Box 7530 AX Draadloze Router 2400 Mbps WiFi 6.

5/5

De FRITZ!Box 7530 AX router biedt u de nieuwste technologie op het gebied van draadloos internet. Het apparaat beschikt over Wi-Fi 6, waardoor u kunt genieten van snellere en stabielere internetverbindingen. U kunt meerdere 4K-streams, beeldbellen, downloaden en cloudtoepassingen tegelijkertijd gebruiken zonder dat de prestaties afnemen. Daarnaast is de FRITZ!Box uitgerust met toekomstbestendige VDSL supervectoring 35b, waardoor internetsnelheden tot 300 Mbps mogelijk zijn. Verder is de FRITZ!Box voorzien van een aantal handige functies zoals een Gigabit-LAN, USB-poort en een VoIP-telefooncentrale met DECT-basisstation en aansluiting voor een analoge telefoon. U kunt hiermee uw communicatie-aanbod veelzijdiger maken. De FRITZ!Box 7530 AX router is de perfecte oplossing voor uw thuisnetwerk en zal uw internetervaring naar een hoger niveau tillen.

2. AVM FRITZ!Box 6690 Cable International Draadloze Router Kabelmodem Dual-band.

5/5

De AVM FRITZ!Box 6690 Cable International Draadloze Router Kabelmodem Dual-band biedt een uitgebreide set aan functies. Met deze all-in-one modemrouter ben je verzekerd van een snelle en stabiele internetverbinding. Door de geïntegreerde DOCSIS 3.1 kabelmodem en razendsnelle 2,5-gigabit-LAN poort kan deze router gigabitsnelheden aan op je kabelaansluiting. Met een Simultaneous Dual-Band netwerk kun je met deze router op twee verschillende Wi-Fi netwerken de 2.4 GHz en 5 GHz banden opereren. Hierdoor is het verkeer op je eigen- en gastnetwerk niet in elkaars weg. Daarnaast biedt Multi-User MIMO de mogelijkheid om meerdere gebruikers tegelijkertijd van snel internet te voorzien. Ideaal als je gebruik maakt van veel smart-home devices zoals slimme verlichting, thermostaten, camera's, speakers, enzovoorts. Met de AVM FRITZ!Box 6690 Cable International Draadloze Router Kabelmodem Dual-band geniet je dus van een betrouwbare en snelle internetverbinding.

3. TP-Link Archer C50 Router 1200 Mbps.

5/5

De TP-Link Archer C50 router is ideaal voor kleine woningen. De router beschikt over een Simultaneous Dual-Band netwerk waarmee je binnen een paar minuten een stabiel netwerk hebt opgezet. Met de Dual-Band technologie kan de router gelijktijdig op 2 verschillende Wi-Fi netwerken opereren. Hierdoor kun je apparaten verdelen over de wifi-banden waardoor de meest intensieve netwerktaken op de snellere 5 GHz wifi-band geplaatst worden. De 2.4 GHz wifi-band wordt dan gebruikt voor de basistaken zoals browsen, het delen van bestanden en videobellen. Hierdoor zit het verkeer op jouw eigen- en gastnetwerk elkaar niet in de weg. De TP-Link Archer C50 router biedt ook ouderlijke controle. Hiermee kun je gemakkelijk instellen welke sites je kinderen wel- en niet kunnen bezoeken en ervoor zorgen dat ze niet te lang op het internet zitten. Bovendien is de router eenvoudig te configureren met behulp van de Tether app. De app is te installeren op Android en iOS. Zo heb je binnen no-time een stabiel en beveiligd netwerk en kun je meteen aan de slag met browsen.

Nog eens 7 (meer dan) goede routers

Vind je de 3 bovenstaande router niet perfect? Dan is het verstandig om nog even verder te kijken. Ook op dit gebied helpen wij je graag een handje. Wij hebben immers een complete top 10 van de beste router voor je samengesteld. Neem ook 7 onderstaande reviews door. Mogelijk sluit één van de onderstaande 7 router het beste op jouw wensen aan.

4. TP-Link Archer AX10 Router Wifi 6 1500 Mbps.

5/5

De Archer AX10 biedt ook een uitgebreide beveiligingsoptie, waaronder WPA3-encryptie, om je netwerk te beschermen tegen hackers en andere cyberdreigingen. Met deze router kun je ook apparaten aansluiten met een ethernetkabel en heb je de mogelijkheid om meerdere netwerken te creëren, zodat je verschillende apparaten op verschillende netwerken kunt aansluiten. Je hebt ook de mogelijkheid om je netwerk te besturen met de Tether-app. Met de Tether-app kun je gemakkelijk de instellingen van je router beheren, je gastnetwerk configureren, de beveiliging van je netwerk controleren en de verbindingen met alle aangesloten apparaten beheren. Zo kun je op elk moment en op elke plek zien wat er met je netwerk gebeurt.

5. Linksys E5400 WiFi Router Dual-Band WiFi 5 1200 Mbps Met 4 Ethernet Poorten Eenvoudige Installatie AC1200.

5/5

De Linksys E5400 WiFi Router Dual-Band WiFi 5 1200 Mbps Met 4 Ethernet Poorten Eenvoudige Installatie AC1200 biedt je alle kracht en prestaties die je maar kan wensen. Met een dual-band WiFi 5 verbinding met 1200 Mbps, 4 Ethernet-poorten en een eenvoudige installatie is dit de perfecte oplossing voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare, krachtige router. Het unieke aan de Linksys E5400 is dat het een hoge kwaliteit, betrouwbare verbinding biedt met een snelheid van 1200 Mbps. U kunt genieten van een stabiele verbinding dankzij de 4 Ethernet-poorten, waarmee u meerdere apparaten tegelijkertijd kunt aansluiten. U kunt ook uw draadloze apparaten aansluiten met de dual-band WiFi 5 technologie, waarmee u een snelheid van 1200 Mbps kunt bereiken. Bovendien is de installatie eenvoudig, dus u kunt in een mum van tijd genieten van uw betrouwbare verbinding. Met de Linksys E5400 kunt u genieten van een betrouwbare, krachtige verbinding met een hoge snelheid. U kunt gemakkelijk meerdere apparaten tegelijkertijd aansluiten en genieten van een stabiele verbinding met de dual-band WiFi 5 technologie. Bovendien is de installatie eenvoudig, waardoor u in een mum van tijd kunt genieten van deze krachtige router.

6. ASUS TUF-AX3000 Gaming Router 3000 Mbps.

5/5

De ASUS TUF-AX3000 Gaming Router 3000 Mbps is een revolutionaire router die je netwerk optimaal beveiligt tegen aanvallen. De router ondersteunt WPA3, de modernste beveiligingsstandaard, en is het enige apparaat dat je nodig hebt om je netwerk veilig te houden. Bovendien beschikt het over AiProtection Pro, aangedreven door Trend Micro, wat je apparaten beschermt tegen aanvallen en dreigingen van buitenaf. Dit betekent dat je zelfs apparaten waarop geen antivirussoftware kan worden geïnstalleerd, zoals game consoles, smartphones en IoT-apparaten, kunt beschermen. Daarnaast is de router uitgerust met automatische, regelmatig bijgewerkte beveiligingshandtekeningen, waardoor je netwerk altijd up-to-date blijft. Met de ASUS TUF-AX3000 Gaming Router 3000 Mbps wordt je netwerk optimaal beveiligd tegen alle mogelijke aanvallen. De router is daarnaast eenvoudig in gebruik, waardoor je snel en gemakkelijk kunt genieten van een optimaal beveiligd netwerk.

7. TP-Link TL-WR841N Router 300 Mbps.

5/5

De TP-Link TL-WR841N is een router met hoge prestaties die perfect is voor thuis. Met een snelheid van maximaal 300 Mbps, kan je genieten van een snelle internetverbinding om films te streamen, games te spelen of muziek te downloaden. Het is ook een betrouwbare router die je een stabiele connectie geeft, zelfs met veel apparaten tegelijkertijd. De TP-Link TL-WR841N biedt ook een robuuste beveiliging. Met WPA2-encryptie kun je je netwerk beveiligen tegen ongewenste toegang. Het heeft ook een ingebouwde firewall die uw netwerk beschermt tegen hackers en malware. Bovendien is de TP-Link TL-WR841N ook eenvoudig in gebruik. Met de meegeleverde software kan je de router gemakkelijk instellen. Het heeft ook een intuïtief webgebaseerd beheerprogramma, waarmee je de instellingen van je router kunt beheren. Let op: de TP-Link TL-WR841N wordt definitief vervangen door de TP-Link TL-WR940N. De TL-WR940N is een betere router met een hogere snelheid van 450 Mbps, een verbeterde beveiliging en een verbeterd beheerprogramma.

8. TP-Link Archer AX55 Router AX3000 Dual-band WiFi 6.

5/5

De TP-Link Archer AX55 Router AX3000 Dual-band WiFi 6 biedt de kracht en de betrouwbaarheid van de nieuwste Wi-Fi 6-technologie. Met deze router kun je genieten van een betrouwbare verbinding met snelheden tot wel 3 Gbps, dankzij de combinatie van de geavanceerde Qualcomm-chipset en de 4x4 MU-MIMO-technologie. Deze router is ook voorzien van een speciale OFDMA-technologie, waardoor je tot wel 16 verschillende apparaten tegelijk kunt aansluiten. De Archer AX55 Router AX3000 Dual-band WiFi 6 biedt ook een uitgebreide beveiliging door middel van WPA3-encryptie, waardoor je je netwerk kunt beschermen tegen hackers en andere cyberaanvallen. Daarnaast heeft de router een speciale AI-gestuurde QoS-functie, waardoor je altijd de beste prestaties kunt bereiken. Met de geïntegreerde Alexa-functie kun je de router ook eenvoudig bedienen met je stem.

9. TP-Link Archer AXE75 Router Tri-Band Wi-Fi 6E.

5/5

Deze TP-Link Archer AXE75 router is de perfecte keuze als je stabiele en snelle Wi-Fi verbindingen nodig hebt voor je hele woning. Met het nieuwste Wi-Fi standaard 6E (AXE), krijg je een betere prestatie met een minimale energie-inzet. Door het Multi-User MIMO-systeem kunnen meerdere gebruikers tegelijkertijd genieten van een snel internet. Dit maakt deze router ideaal voor drukke huishoudens met veel mobiele apparaten en slimme apparaten. Met de Archer AXE75 router kun je ook gemakkelijk je netwerk configureren. Hiervoor maak je gebruik van de bijgeleverde app die je kan installeren op Android & iOS. De app biedt je een duidelijke en overzichtelijke gebruikersomgeving waarmee je zonder problemen je netwerk kunt instellen. Zo ben je binnen no-time klaar om te gaan browsen.

10. TP-Link Archer AX23 Router Wifi 6 5G.

5/5

Met de TP-Link Archer AX23 router krijg je een geavanceerde en allesomvattende oplossing voor je thuisnetwerk. Deze router biedt een betrouwbare verbinding voor het gehele huis. Hij is uitgerust met de nieuwste Wi-Fi standaard 6 (AX) voor betrouwbare en snelle verbindingen. Bovendien biedt het een Simultaneous Dual-Band netwerk waarmee je op 2 verschillende Wi-Fi netwerken tegelijkertijd kan opereren. Zo zit het verkeer op jouw eigen- en gastnetwerk elkaar niet in de weg. Daarnaast is de TP-Link Archer AX23 router ook energiezuinig. Hierdoor kun je kosten besparen op de energierekening en heb je meer controle over het verbruik. Bovendien kun je de router gemakkelijk configureren via de app. Zo ben je binnen no-time klaar om te gaan browsen. De app is te installeren op iOS en Android. Met deze router heb je een betrouwbare, stabiele en energiezuinige oplossing voor je thuisnetwerk.

Inhoudsopgave

Veelgestelde vragen over de beste router?

Ja, deze router review is 100% onafhankelijk en eerlijk. Dit komt onder meer doordat wij bij deOpruimgids.nl niet met andere merken of fabrikanten samenwerken. Wij bieden alleen producten aan waar wij zelf voor 100% achterstaan. Dit maakt onze review ook 100% eerlijk.

Voor de selectie van de 10 beste router zijn wij niet over één nacht ijs gegaan. Nee, wij hebben tientallen router aan een keuring onderworpen. Daarbij hebben we onder meer naar de samenstelling, mogelijkheden, prijs en kwaliteit gekeken.

Ja, zeker. Veel van de router die wij aanraden, gebruiken wij zelf ook in huis. Tevens is het dus goed om te weten dat wij dit onderzoek volledig zelf verricht hebben. Dit komt de betrouwbaarheid ook ten goede.

30 jun. 2023

Opruimen, opruimen en nog eens opruimen. Vroeger was ik met eigenlijk niks anders bezig, aangezien mijn man er vaak een puinhoop van maakte. Niet van zijn leven hoor, maar wel van ons huis. Dit gaf mij vooral veel inzichten hoe wij rommel kunnen voorkomen. Ook gaf het mij inzichten welke producten helpen om je huis opgeruimd te houden. Mede daarom werk ik met veel plezier aan deOpruimgids.nl. Op deze website voorzie ik je, samen met een team van specialisten, graag van de beste adviezen over de beste opruimproducten voor in huis.

Erica de Vries
Erica de Vries

Auteur

Onze laatste woord over router

Zoals je ziet zijn er verschillende producten beschikbaar als het gaat om routers. Onze lijst met de top 10 routers geeft je een goed overzicht, zodat jij een beslissing kunt maken. We kunnen je garanderen dat er een router voor je tussen zit die precies aansluit bij je specifieke behoeften. Omdat iedereen andere eisen heeft, zal het maken van een keuze nooit eenvoudig zijn. Uiteindelijk is het belangrijkste dat je de router vindt die aan al je eisen voldoet. We hopen dat ons artikel je heeft geholpen bij het zoeken naar de perfecte router. Terwijl je over de beste router van je dromen nadenkt, is het belangrijk om de recensies en ervaringen uit te checken om er zeker van te zijn dat je het juiste product koopt. Wij zijn er zeker van dat je de beste router zult vinden die aansluit bij al je behoeften en eisen.

Hoe vind je de beste router voor in je huis?

Welke van bovenstaande 10 router spreekt je het meeste aan? Het is goed voor te stellen dat je het lastig vindt om een antwoord op deze vraag te formuleren. Het aanbod is immers divers. Daarbovenop komt dat je ook niet elke dag een nieuwe router koopt.

Je doet er daarom verstandig aan om niet over één nacht ijs te gaan. Om uiteindelijk tot de juiste koop te komen, is het ook verstandig om deze tips op te volgen:

Bepaal goed wat je van je nieuwe router verwacht.

Met je nieuwe router kun je uiteraard opruimen, maar wat verwacht je er nou precies van? Stel je bijvoorbeeld bepaalde eisen aan het gebruiksgemak? Of stel je bepaalde eisen aan de samenstelling? Denk hier op voorhand goed over na.

Ga altijd voor een kwaliteit router.

Binnen het aanbod van router kun je uit de producten van veel merken kiezen. Wij raden je aan om altijd voor een router van een gerenommeerd product te kiezen. Deze producten zijn van de gewenste kwaliteit en doen wat ze moeten doen. Veel van deze producten staan ook nog goed aangeschreven.

Bepaal wat je ongeveer uit wilt geven voor een router.

Heb je al enig idee hoeveel je idealiter aan je nieuwe router uit wilt geven? Dit is ook een belangrijke vraag om op voorhand over na te denken. Als je weet wat je ongeveer uit wilt geven, maak je immers een nog betere schifting in het huidige aanbod.