1. processor

De top 10 beste processor van 2024

Met het grote aanbod aan processors is het vaak een lastige taak om de juiste processor te kiezen. Maar geen nood, wij hebben het werk gedaan en de top 10 processors besproken. In dit artikel kijk je als lezer meer in detail naar deze processors en ontdek je welke processor het beste bij je past. Kom dus meer te weten over de algemene prestaties, specificaties, mogelijke toepassingen en prijs van deze processors.

Wat is de beste processor? Vind hier de 10 beste processors van 2024!

Wist je dat je veel gelukkiger bent in een geordend thuis? Wist je dat je veel beter werkt in een opgeruimd en geordend kantoor? Dit zijn prima redenen om een nieuwe processor uit te kiezen. Graag helpen wij je hier een handje bij, aangezien het aanbod van processor nogal uitgebreid is.

Wat is nou de beste processor waar je voor kunt kiezen? Het antwoord op deze vraag hangt vooral van je eigen wensen en voorkeuren af. Ons doel is in ieder geval om jou op de 10 beste processor te wijzen. Dat doen we in dit artikel. Neem onderstaande 10 reviews door en ontdek wat voor jou de beste processor is.

Update: 1 aug. 2023

De 3 beste processors in het kort besproken

Spreekt de aanschaf van een processor je nu al aan? Logisch. Dit is simpelweg een zeer nuttig product voor in huis. Voordat je van het nuttige effect kunt genieten, moet je eerst de beste processor uitkiezen. Graag raden wij je daarvoor aan om de 3 onderstaande reviews door te nemen. In deze 3 reviews maak je namelijk kennis met de 3 beste processor van dit moment.

1. AMD Ryzen 5 4500 Processor 3.6 GHz (4.1 GHz) 6-cores 12 threads 11 MB cache AM4 Socket AMD Wraith Stealth.

5/5

Deze processor van AMD is een uitstekende keuze voor het upgraden van je gaming-pc. Met een 11 MB-cache is deze processor in staat om een grote hoeveelheid informatie te verwerken, waardoor je veel betere prestaties krijgt. De processor is gebouwd met behulp van de 7nm Zen 3-architectuur, waardoor hij veel energiezuiniger is dan andere vergelijkbare processoren. De AMD Ryzen 5 4500 processor wordt geleverd met de Wraith Stealth-koeler, die zorgt voor een efficiënte koeling en een geruisloze werking. Deze koeler heeft een ingebouwde ventilator met een groot bereik, waardoor de temperatuur op een constant niveau wordt gehouden. Bovendien heeft de koeler een thermisch gevoelige sensor, die reageert op de temperatuur en, indien nodig, de koelingsprestatie aanpast.

2. AMD Ryzen 5 5500 Processor 3 6 GHz 4 2 GHz 6-cores 12 threads 19 MB cache AM4 Socket AMD Wraith Stealth doos.

5/5

De AMD Ryzen 5 5500 processor is een stukje technische innovatie dat ontworpen is om gamers, content-creators en professionals tevreden te stellen. Het is ontworpen om een betere prestatie te leveren in de meest veeleisende taken. Het krachtige 6-core/12-thread ontwerp levert een hogere prestatie en multitaskingcapaciteit dan de meeste processors. De AMD Ryzen 5 5500 processor is uitgerust met een 19 MB cache, en biedt gebruikers meer opslagruimte om hun favoriete games en toepassingen te verwerken. Dit kan helpen bij het verbeteren van de prestaties van de processor. Bovendien wordt de processor geleverd met een AMD Wraith Stealth koeler, wat betekent dat gebruikers zich geen zorgen hoeven te maken over de temperatuur van de processor.

3. AMD RYZEN 7 5800X AM4-processor 4 70 GHz 8 kernen.

5/5

De AMD RYZEN 7 5800X AM4-processor is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een krachtige processor met hoge prestaties. De processor is voorzien van 8 kernen en draait op een kloksnelheid van 4 70 GHz. Dit maakt de processor de perfecte keuze voor gaming, video-editing, 3D-ontwerpen en andere zware taken. De processor beschikt over een zeer krachtige architectuur die het mogelijk maakt om complexe taken soepel uit te voeren. Standaard wordt de processor geleverd met een Wraith Prism koeler, waardoor je kunt rekenen op een gestaag prestatieniveau, ongeacht hoe hard je de processor laat werken. Het geheugen van de processor is onbeperkt tot maximaal 128 GB DDR4 RAM, waardoor je de processor kunt upgraden om te voldoen aan je veeleisende behoeften. De processor biedt ook verbeterde prestaties met de laatste AMD StoreMI-technologie, waardoor je bestanden en toepassingen op een nooit eerder geziene manier kunt verplaatsen.

Nog eens 7 (meer dan) goede processors

Vind je de 3 bovenstaande processor niet perfect? Dan is het verstandig om nog even verder te kijken. Ook op dit gebied helpen wij je graag een handje. Wij hebben immers een complete top 10 van de beste processor voor je samengesteld. Neem ook 7 onderstaande reviews door. Mogelijk sluit één van de onderstaande 7 processor het beste op jouw wensen aan.

4. AMD Ryzen 9 5900X.

5/5

AMD Ryzen 9 5900X is een krachtig desktop processor die je de ultieme gaming performance geeft. De 12 cores en 24 threads maken het mogelijk om zelfs de meest complexe taken uit te voeren met een ongekende snelheid. De processor is voorzien van de meest geavanceerde technologieën, zoals de AMD StoreMI technologie, die je helpt om je systeem naar een hoger niveau te tillen. De combinatie van deze technologie met de hoge kloksnelheid en krachtige prestaties zorgt ervoor dat je de best mogelijke ervaring krijgt. De Ryzen 9 5900X is ook ontworpen om te voldoen aan de hoge eisen van de moderne gamingwereld. De veelzijdige processor is uitgerust met de AMD Precision Boost 2 technologie, waardoor de processor precies de juiste hoeveelheid vermogen levert om de meest veeleisende games en programma's te draaien. Bovendien is de processor voorzien van een geïntegreerde Wraith Prism koeler, zodat je prestaties worden geoptimaliseerd en je systeem koel blijft. Met deze processor krijg je dus de beste prestaties en perfecte koeltechnologie.

5. Processor AMD RYZEN 5 5600X 3 7Ghz 32 MB AM4.

5/5

Met de AMD Ryzen 5 5600X processor, krijgt u een uitstekende prestatie bij veeleisende taken. De processor is voorzien van de meest recente Zen3 architectuur en de chip biedt ongeëvenaarde prestaties en energie-efficiëntie. De processor heeft 6 kernen en 32 MB cache. Dankzij de kloksnelheid van 3700 MHz, en de turbo-modus van maximaal 4600 MHz, geeft de processor een verbeterde prestatie bij multitasking. Verder heeft deze processor ondersteuning voor PCIe 4.0, wat betekent dat u de meest recente videokaarten en opslagapparaten kunt gebruiken. De processor heeft ook ondersteuning voor DDR4-geheugen en is compatibel met moederborden met Socket AM4. Dankzij de hoge prestaties en compatibiliteit, is de AMD Ryzen 5 5600X processor een uitstekende keuze voor gamers, contentcreators en professionele gebruikers.

6. AMD Ryzen 7 5700X Processor.

5/5

De AMD Ryzen 7 5700X is een krachtige processor die voorzien is van de laatste technologie. Hij is ontworpen met 8 cores/16 threads voor een optimale prestatie. De processor heeft een kloksnelheid van 4600 MHz, met een turbo-modus die de prestaties kan verhogen tot maximaal 4000 MHz. Met deze processor kunt u een vloeiende multitasking ervaring creëren terwijl u verschillende taken uitvoert tegelijkertijd. De AMD Ryzen 7 5700X is compatibel met Socket AM4-moederborden, waardoor u veel flexibiliteit heeft bij het samenstellen van uw gaming-rig. De processor is daarnaast voorzien van geavanceerde technologieën zoals Ryzen Master Utility, AMD StoreMI-technologie, Precision Boost 2 en Extended Frequency Range (XFR) 2. Deze technologieën verhogen de systeemprestaties, waardoor u de beste prestaties krijgt. De processor is bovendien voorzien van een koelblok, waardoor de temperatuur van de processor laag blijft.

7. Intel Core i7 10700F 2.9 GHz 8-kern 16 threads 16 MB cache LGA1200 Socket doos.

5/5

De Intel Core i7-10700F is een krachtige processor met een maximale frequentie van 2,9 GHz en 8 kernen en 16 threads voor een uitstekende prestatie. Het heeft ook een 16 MB cache en ondersteunt geheugenkanalen die maximaal 128 GB geheugen kunnen aansturen. Met de LGA 1200 (Socket H5) socket past de processor in de meeste moderne systemen. Bovendien wordt de processor ondersteund door PCI Express configuraties van 1x16,2x8,1x8+2x4. Met de Intel® Turbo Boost Max Technology 3.0 frequency van 4,8 GHz en de Intel® Turbo Boost Technology 2.0 frequency van 4,7 GHz zorgt de Intel Core i7-10700F voor een betrouwbare en krachtige prestatie voor zware taken. De processor wordt geleverd in een retaildoos en ondersteunt SSE4.1,SSE4.2 en AVX 2.0 instructie sets.

8. AMD Ryzen 7 5800X3D Processor.

5/5

De AMD Ryzen 7 5800X3D processor is een krachtige processor die veelzijdigheid en prestaties biedt voor zowel gaming als productiviteit. Het is een goede keuze voor de gevorderde pc-gebruiker, zowel voor work-from-home-gebruikers als voor gamers. De processor is uitgerust met acht cores/16 threads, wat betekent dat je meerdere taken tegelijkertijd kunt uitvoeren, zoals het bewerken van foto's, het coderen van video's of het spelen van games. De AMD Ryzen 7 5800X3D processor heeft een kloksnelheid van 3400 MHz met een turbo-modus tot maximaal 4500 MHz, wat betekent dat je een soepele prestatie krijgt bij het uitvoeren van taken. Daarnaast heeft de processor een TDP van 105 W, waardoor het relatief energiezuinig is. De AMD Ryzen 7 5800X3D Processor is geschikt voor Socket AM4 moederborden, waardoor je een betrouwbare en hoogwaardige verbinding krijgt. De processor is ook uitgerust met een aantal geavanceerde functies zoals ondersteuning voor DDR4-geheugen, PCIe 4.0-bus, Zen 3-architectuur, een prefetcher, en nog veel meer.

9. Intel Core i7 13700K Processor 3.4 GHz (5.4 GHz) 16 core 8P+8E 24 threads 30 MB cache LGA1700 Socket doos.

5/5

De Intel Core i7-13700K is een processor met 16 cores, 8P+8E en 24 threads, en een cache van 30 MB. Het is ontworpen voor LGA1700 socket en is de perfecte keuze voor de meest veeleisende computergebruikers. Het ondersteunt een maximaal intern geheugen van 128 GB en DDR4- en DDR5-SDRAM geheugentypen. De processor heeft ook een ingebouwde Intel UHD Graphics 770 adapter met eDP 1.4b, DisplayPort 1.4a, HDMI 2.1 en een basisfrequentie van 300 MHz. Het is geschikt voor PC/Client/Tablet, Workstation en heeft PCIe 4.0- en 5.0-slots. Bovendien wordt het geleverd met Intel® Turbo Boost Max Technology 3.0, waarmee het een maximale frequentie van 5,4 GHz kan bereiken.

10. Intel Core i9-13900K, Intel® Core™ i9, LGA 1700, Intel, i9-13900K, 64-bit, Intel® 13de generatie Core™ i9.

5/5

De Intel Core i9-13900K is een krachtige processor die gebruik maakt van de Intel® Core™ i9 technologie. De processor is voorzien van een LGA 1700 socket. De processor heeft een dubbelkanaals geheugen, waardoor het maximaal 128 GB intern geheugen ondersteunt. Daarnaast is de processor compatibel met DDR4-SDRAM en DDR5-SDRAM geheugentypen. De processor is voorzien van een Intel UHD Graphics 770 onboard graphics adapter met een basisfrequentie van 300 MHz. Deze processor is geschikt voor zowel desktop als workstation gebruik en ondersteunt de PCI Express slots versie 4.0 en 5.0. De Intel® Turbo Boost Max Technology 3.0 frequency is 5,7 GHz, terwijl de Intel® Thermal Velocity Boost Frequency 5,8 GHz is. De Intel Core i9-13900K is een zeer krachtige processor en biedt een uitstekende prestaties. De processor maakt gebruik van de modernste technologieën en heeft verschillende geavanceerde functies zoals de Intel UHD Graphics 770 onboard graphics adapter, het ondersteunen van PCI Express slots versie 4.0 en 5.0 en de Intel® Turbo Boost Max Technology 3.0 frequency. Dit maakt de processor geschikt voor zwaardere taken zoals high-end gaming en video-editing. Daarnaast biedt de processor een betrouwbare prestaties met een lage latency en hoge energie-efficiëntie.

Inhoudsopgave

Veelgestelde vragen over de beste processor?

Ja, deze processor review is 100% onafhankelijk en eerlijk. Dit komt onder meer doordat wij bij deOpruimgids.nl niet met andere merken of fabrikanten samenwerken. Wij bieden alleen producten aan waar wij zelf voor 100% achterstaan. Dit maakt onze review ook 100% eerlijk.

Voor de selectie van de 10 beste processor zijn wij niet over één nacht ijs gegaan. Nee, wij hebben tientallen processor aan een keuring onderworpen. Daarbij hebben we onder meer naar de samenstelling, mogelijkheden, prijs en kwaliteit gekeken.

Ja, zeker. Veel van de processor die wij aanraden, gebruiken wij zelf ook in huis. Tevens is het dus goed om te weten dat wij dit onderzoek volledig zelf verricht hebben. Dit komt de betrouwbaarheid ook ten goede.

30 jun. 2023

Opruimen, opruimen en nog eens opruimen. Vroeger was ik met eigenlijk niks anders bezig, aangezien mijn man er vaak een puinhoop van maakte. Niet van zijn leven hoor, maar wel van ons huis. Dit gaf mij vooral veel inzichten hoe wij rommel kunnen voorkomen. Ook gaf het mij inzichten welke producten helpen om je huis opgeruimd te houden. Mede daarom werk ik met veel plezier aan deOpruimgids.nl. Op deze website voorzie ik je, samen met een team van specialisten, graag van de beste adviezen over de beste opruimproducten voor in huis.

Erica de Vries
Erica de Vries

Auteur

Onze laatste woord over processor

Het maakt allemaal niet meer uit hoeveel processors je hebt gesorteerd, want je kunt er zeker van zijn dat de top 10 producten een geweldige aanvulling zijn voor je systeem. Hoewel sommige misschien een beetje duurder zijn dan de rest, krijg je absoluut waar voor je geld. Het proces van het zoeken naar de beste processor hoeft dus niet langer een moeizame taak te zijn. We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het maken van een geïnformeerde keuze. Met deze informatie, kun je met vertrouwen en kennis verdergaan en de processor die het beste bij jouw systeem aansluit vinden. Veel plezier met je nieuwe processor!

Hoe vind je de beste processor voor in je huis?

Welke van bovenstaande 10 processor spreekt je het meeste aan? Het is goed voor te stellen dat je het lastig vindt om een antwoord op deze vraag te formuleren. Het aanbod is immers divers. Daarbovenop komt dat je ook niet elke dag een nieuwe processor koopt.

Je doet er daarom verstandig aan om niet over één nacht ijs te gaan. Om uiteindelijk tot de juiste koop te komen, is het ook verstandig om deze tips op te volgen:

Bepaal goed wat je van je nieuwe processor verwacht.

Met je nieuwe processor kun je uiteraard opruimen, maar wat verwacht je er nou precies van? Stel je bijvoorbeeld bepaalde eisen aan het gebruiksgemak? Of stel je bepaalde eisen aan de samenstelling? Denk hier op voorhand goed over na.

Ga altijd voor een kwaliteit processor.

Binnen het aanbod van processor kun je uit de producten van veel merken kiezen. Wij raden je aan om altijd voor een processor van een gerenommeerd product te kiezen. Deze producten zijn van de gewenste kwaliteit en doen wat ze moeten doen. Veel van deze producten staan ook nog goed aangeschreven.

Bepaal wat je ongeveer uit wilt geven voor een processor.

Heb je al enig idee hoeveel je idealiter aan je nieuwe processor uit wilt geven? Dit is ook een belangrijke vraag om op voorhand over na te denken. Als je weet wat je ongeveer uit wilt geven, maak je immers een nog betere schifting in het huidige aanbod.